Sunday, July 1, 2012

MURNI KASIH - NORHAHATI BERAHIM


GETARAN RINDU - NORZAILINA NORDIN


MENITI KASIH - NORZAILINA NORDIN


ARJUNA HATI - NORZAILINA NORDIN


CUMA DIA - NORZAILINA NORDIN


TERLANJUR CINTA - SITI ROZILAH/UMAIRA DZUL WIDAD


SEJUJUR HATIMU - UMI AZRINI

pinjam from library LPPKN

Fahrin mempunyai kekasih hati, namun kekasihnya lebih mementingkan kerjayanya dari hubungan mereka.  Fahrin begitu kecewa dan bertekad mencari kebahagiaannya sendiri.

Reen merupakan sepupu Fahrin dan keluarga mereka ingin menyatukan mereka.  Namun mereka sememangnya tidak pernah sefahaman.


Iqbal kekasih Reen.  Ibu, ayah serta keluarga Iqbal  juga menyenangi Reen.   Reen pernah ke rumah keluarga Iqbal kerana membantu rakannya membuat design di rumah mereka.  Namun jodoh mereka tidak kesampaian bila mana Fahrin melamar Reen.  Perkaahwinan tersebut adalah sebagai membuka  mata Maya iaitu kekasih Fahrin bahawa dia juga boleh mencari kehidupanya sendiri...

Kamal yang bekerja dengan Iqbal telah dibuang kerja kerana tidak amanah.  Kamal yang merupakan teman baik Fahrin telah merancang sesuau utnuk membalas dendam.  Idea Kamal juga memprovok Fahrin agar mengahwini Reen untuk menyakiti Iqbal sebenarnya.  Walau Maya kekasih Fahrin itu adalah adiknyaaa, beliau tetap tidak mengindahkannya walau melukakan hati adiknya, janji dendamnya pada Iqbal terlaksana.


Reen terpaksa dalam paksa berkahwin dengan Fahrin.   Selepas nikah baru ayahnya tahu bahawa Reen telah ada pilihan hati, namun segalanya telah berlambat.

Namun hari ke sehari mereka saling sayang menyayangi dan menyintai, Fahrin ingin melupakan bahawa seawalnya beliau berkahwin dengan Reen kerana dicabar oleh kamal dan juga nak membuktikan kepada Maya bahawa dia boleh bahagia.  


Suatu hari Maya telah membawa Reen di mana beliau akan berjumpa dengan Maya dan berlakukan detik2 yang amat melukakan hati Reen.   Walau pada awalnya Reen begitu bahagia kerana Fahrin benar2 mempertahannyaa serta menyayanginya dan telah tiada hati dengan Maya, namun pabila diprovoke oleh maya maka terkeluarkan perkataan dari Fahrin memang dia berkahwin dengan maya kerana dicabar.   Maya begitu terluka hatinya dan terus meninggalkan fahrin.   Fahrin begitu terkejut kerana tidak menyangka bahawa Reen berada di tempat tersebut namun Reen tetap dengan keras hatinya enggan memaafkan fahrin.


Namun Maya akhirnya mengaku kesilapannya, begitu juga dengan Kamal.  Kesedaran Kamal bilamana mengetahui Iqbal adalah abang kepada kekasihnya Hanna.  Hanna telah menceritakan kecewanya Iqbal dengan perkahwinan Reen, namun beliau tidak mahu Reen menjadi anak yang durhaka kepada ibubapanya.   Setelah mengenali Iqbal lebih dekat dari Hanna, Kamal mengambil keputusan untuk bersemuka dengan Reen untuk menjernihkan hubungan mereka.  Reen yang tinggal di Brunai bersama anaknya yang awalnya enggan kembali kepada Fahrin, namun akhirnya mengalah kerana masih sayang kepada Fahrin.